Vloeistof en de werking er van

Thanatopraxie is een lichte balseming die het lichaam tijdelijk zal conserveren na overlijden. Met deze behandeling (de techniek hiervan wordt verderop uitgelegd) wordt de ontbinding en bacteriegroei door middel van de ingebrachte vloeistoffen geremd. Hierdoor kan het lichaam worden opgebaard zonder dat de temperatuur invloed heeft op het ontbindingsproces. Het is na een behandeling daarom niet nodig om te koelen,wij adviseren eigenlijk het liefst nog, hoe minder tocht of trek is eigenlijk nog beter. dit werkt echt ter voordeel van de behandeling.
 


Bij thanatopraxie/lichte balseming en permanent balsemen is de techniek die wordt toegepast hetzelfde. Leden van het Koninklijk Huis worden permanent gebalsemd. Doordat de wet op de lijkbezorging per 2010 is gewijzigd dus dezelfde behandeling als leden van het Koninklijk Huis, alleen met een lagere concentratie conserverende vloeistof. Hierdoor breekt het lichaam de vloeistof in de loop van de dagen af, en komt het natuurlijke ontbindingsproces weer op gang.

Er zijn verschillende vloeistoffen die kunnen worden gebruikt. De meeste vloeistoffen bestaan uit een basis van zouten, olie en een laag formalinegehalte die het mogelijk maakt de ontbinding tijdelijk te vertragen. En  Inmiddels bestaan er ook formaldehydevrije producten, welke wij het meest gebruiken voor personen die gekozen hebben voor een begrafenis op een natuurbegraafplaats.

De holtevloeistof is de vloeistof die als laatste in de borst- en buikholte wordt ingebracht ter conservering van de organen.

Meer informatie?

Cookie instellingen