Airbrush

Een overlijden kan onder alle denkbare omstandigheden plaatsvinden. Daarnaast kan een lichaam zo veranderen gedurende de opbaring, dat in sommige gevallen menswaardig afscheid nemen niet mogelijk lijkt.

Door onze jarenlange expertise in complexe zorgverlening, is in zeer veel gevallen een afscheid toch mogelijk. Niets doen en geen zorg bieden is geen optie.

Onze medewerkers bieden zorg aan elke overledene. Hierbij kunt u denken aan; een beschadiging camoufleren met make-up of airbrush technieken, complexe gelaatsreconstructie of hoofdhaar reconstructie. Bij een situatie van ernstige verminking bekijken wij de opties om een lichaamsherkenning mogelijk te maken.  

Restauratie/reconstructie

Het kan zijn dat een lichaam van de overledene (zwaar) beschadigd is. Dan kan er gekozen worden voor een reconstructie. Bij een reconstructie wordt het lichaam zo goed als mogelijk hersteld, zodat een opbaring nog mogelijk is. Eventueel kan aansluitend airbrush make-up aangebracht worden om de nog zichtbare verwondingen te camoufleren. Hierbij wordt de make-up op de huid verneveld. Dit geeft een natuurlijker resultaat.

Ook kunt u bij mij terecht voor een second opinion wat betreft het wel of niet kunnen herstellen en opbaren van een beschadigd lichaam. Dit is soms een moeilijke persoonlijke beslissing, ik kan u daarin bijstaan met mijn advies.

Indien gewenst kan ook op een beschadigd lichaam thanatopraxie toegepast worden.

Bovenstaande mogelijkheden kunnen uitsluitend in een verzorgingsruimte van een uitvaartcentrum plaatsvinden

Onze medewerkers zijn respectvol, vakkundig, werken oplossingsgericht en zetten zich in om nabestaanden te ondersteunen én de overledenen zorg te bieden, zodat afscheid nemen zo menswaardig mogelijk is.

Meer informatie?

Cookie instellingen